7dc1c88f4996f583573b8b17905340b

Verdens største kobberprodusent bleknet markedet: Fra et grunnleggende synspunkt er det fortsatt mangel på kobber.

 

Codelco, en kobbergigant, sa at til tross for det nylige kraftige fallet i kobberprisene, er den fremtidige trenden for basismetallet fortsatt bullish.

 

M á Ximo Pacheco, styreleder i Codelco, verdens største kobberprodusent, sa i et medieintervju denne uken at som den beste lederen av elektrifisering er de globale kobberreservene relativt begrensede, noe som vil støtte den fremtidige trenden for kobberpriser.Til tross for den nylige volatiliteten i kobberprisene, fra et grunnleggende synspunkt, er det fortsatt mangel på kobber.

 

Som et statseid foretak brøt den chilenske regjeringen denne uken tradisjonen med å levere inn all fortjeneste i selskapet og kunngjorde at de ville tillate Codelco å beholde 30 % av overskuddet frem til 2030. Pacheco sa at under hans periode som styreleder i Codelco, codelcs årlige kobberproduksjonsmål vil forbli på 1,7 millioner tonn, inkludert i år.Den understreket også at Codelco må opprettholde sin konkurranseevne ved å kontrollere kostnadene.

 

Pachecos tale er ment å blidgjøre markedet.LME kobberprisen nådde et lavpunkt i 16 måneder på 8122,50 USD per tonn sist fredag, ned 11 % så langt i juni, og forventes å treffe en av de største månedlige nedgangene de siste 30 årene.


Innleggstid: 20. desember 2022